Weifelwand

Renovatie van een hellend dak en zolderkamers van een rijwoning met gebruik van twijfelende grenzen


Het werd weer winter. Klassiek probleem: een ongeïsoleerd dak in slechte staat met onderliggend een aantal donkere, lage ruimtes. Het dak buigt nog meer door dan van een oud gordingendak kan worden verwacht. Nieuw dak met nieuwe verwachtingen. Men wil er gasten te slapen leggen, verpozen in een tekenstudio en zaken opbergen zoals van zolders verwacht wordt.

Dat bergen en slapen en verpozen gebeurt meestal niet op hetzelfde moment. Liever geen kamers met muren dan, maar doe maar iets meer ambigu, laat de ruimte maar doorlopen. Onder de driehoek hangt een mezzaninevloer, uitgelijnd met het trapgat. Voorbij het trapgat, staal en glas schrijnwerk, verderop een geparkeerd gordijn, verderop leest iemand een magazine. Aan de andere kant van de trap, tekent iemand een dier op papier. Het avondlicht wordt gefilterd door de populieren en geprojecteerd op het veld van de ruimte. Het gordijn gaat dicht.

Verbouwing van dak en onderliggende zolderkamers tot ruime, flexibele verdieping.
In uitvoering, Gent

gesloten Weifelwand  

open Weifelwand