Gegrepen

Adviseren los meubilair en interieurinrichting en realiseren van veelzijdig, kalm en knipoogend vast meubilair in een appartementHet appartement is een appartement in de zin dat het geen loft is; het appartement heeft muren die kamers vormen. De kamers hebben vaste meubels nodig om ze te laten werken. In sommige kamers zijn er zelfs nissen voorzien om te suggereren waar dit kan plaatsvinden. Het gebruik is uiteenlopend, maar de taal dient duidelijk te zijn: licht, klaar, warm, met soms een speelse mop of onverwachte geste. Een ergonometrisch instrumentarium aan uitgedachte lijnen met uitgedachte hoogtes zorgt ervoor dat de veelheid ook kalm blijft en als een eenheid aanvoelt.

Gang. Een bank waar je je schoenen kan ondersteken. Legplankjes voor sleutels, nissen voor handschoenen. De grepen van de bovenkasten zijn heel groot. Zo groot dat je je jas er kan aanhangen. Alles heeft een plek. De paraplu drupt uit in het voorziene vak.

Schermhoek. De panelen klappen alle kanten uit en tonen een scherm of net niet. Een werkplek of een gameplek, hangt af van de gebruiker. Verder zijn er blokken met dikke kussens. Iemand heeft de blokken verschoven in een gekke vorm. De magneten corrigeren de willekeur en dwingen patronen af. Vorige week stonden alle blokken bij elkaar en sliep er iemand op. Vandaag zijn ze als een kring rond nog een tweede scherm gericht.

Kinderkamer. De nis wordt opgevuld. Kledij verdwijnen achter wit. Er is een open vak, de stof dient als prikbord. Een persoonlijk expositie van kaartjes, zorgzaam gekaderd.

Masterbedroom. Een ontploft nachttafeltje, volledig uit de hand gelopen. Het begint eigenlijk met het bed. Op maat gemaakt met lades er onder. Wordt nachtkastje. Wordt dressing. Ook hier weer holtes. Holte met spoelbak. Holte met kleren, zomaar in het zicht, ze mogen gezien worden. Holte om te zitten na een douche. De man drupt uit in het voorziene vak.

De meubels zijn voornamelijk wit, net als de muren. Ze zijn geen muren natuurlijk, ze hebben grepen omdat ze kasten zijn, heel grote grepen, heel lange grepen. In de grepen wordt een ladder bevestigd. In sommige grepen hangt een handdoek te drogen. De grepen verspringen, ze mogen immers niet in elkaars weg zitten. De grepen zijn in licht hout. Er is ook wat moskleur, onder de vorm van stoffering. Soms kan je zitten of leunen op de stof. Soms kan er dingen in prikken. Soms kan je zitten en wat blijven zitten en druppen tot je droog bent.

Foto's
Johnny Umans
Uitvoerders
VDB-design (vast meubilair)
Motief Atelier (stoffering)